Kunstexpositie in Den Haag -5 april t/m 30 mei 2009

eelkovaniersel_expositie_denhaagexpo

BiennaleRevisited_DenHaagVanaf 5 april tot 31 mei doe ik mee aan een groepstentoonstelling in Den Haag. Een groep kunstenaars die mee heeft gedaan aan de Biennale in Florence exposeren in Bunkervilla ‘la Défence’ aan de Badhuisweg 139a in Den Haag. Ik heb contact gelegd met de organisatie en ze hebben me uitgenodigd om mee te doen. Ik ben erg benieuwd en ik denk dat het een mooie expositie wordt. Ik heb al gezien dat er ook bronzen en keramische beelden geëxposeerd worden en ik weet ondertussen dat de combinatie tussen mijn non-figuratieve schilderijen en beelden een spannende werking kunnen hebben. Voor mij is het leuk en interessant om mijn schilderijen in het westen van het land te tonen. U bent van harte welkom.

Florence Biennale Revisited in Den Haag
5 april tot en met 30 mei 2009
Feestelijke opening zondag 5 april om 13.30 uur
Openingstijden do + vr: 12-18 uur, za + zo: 11-18 uur
Locatie Bunkervilla ‘La Défence’, Badhuisweg 139a, 2597 JN Den Haag

U bent van harte welkom om deze groeps-expositie in Den Haag te bezoeken. De expositie wordt georganiseerd door Eric Bende en Anita de Harde. Eelko van Iersel is 1 van de 22 exposanten. Hij toont zijn non-figuratieve olieverfschilderijen. Tijdens deze expositie toont hij ook een aantal recente werken uit 2009 .

De bunkervilla is gelegen in een bosrijke omgeving en 2 kilometer van het strand van Scheveningen en het Museum Beelden aan Zee. Tip! Deze activiteiten zijn goed te combineren.

eelkovaniersel_expositie_denhaagexpo1

Zondag 5 april 2009 opende de Bunkervilla in Den Haag haar deuren voor het publiek. Een groot gedeelte van de 22 deelnemende kunstenaars waren aanwezig, alsook een grote groep kunstliefhebbers uit het hele land. Mevrouw Angelina Herrera, coördinatrice van de Florence Biennale was speciaal voor deze opening naar Nederland gekomen om haar waardering te tonen voor deze prachtige expositie. Het was een heerlijke dag, de zon scheen, de wijn vloeide rijkelijk en de stem van zanger Robbert Besselaar met zijn italiaanse klanken veroorzaakte kippenvel. En de kunst? Want daar ging het deze middag hoofdzakelijk over: de aanwezige kunst vormt een prachtige gevarieerde collectie. Angelina Herrera vertelde in haar toespraak over de Biennale in Florence 2009 en over kleinere internationale kunstprojecten in Europa die door de Biennale worden georganiseerd of ondersteund. Tijdens onze kennismaking vroeg ze om een persoonlijke rondleiding langs mijn schilderijen en om uitleg en achtergrond van mijn werk en kunstenaarsvisie. Ze was erg onder de indruk van mijn schilderijen. In het gesprek wat daaruit  voortvloeide heb ik haar gezegd dat deelname aan de Biennale in Florence niet mijn eerste prioritiet heeft, omdat ik van mening ben dat mijn werk in een intieme omgeving meer tot zijn recht komt. Echter mijn interesse in internationale exposities, die kleiner zijn van opzet, is groot.