Kunstenaar

Eelko van Iersel is beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper én eigenaar van Galerie Zeven Zomers.

Warmte, licht, kracht…

Warmte, licht en kracht stralen vanaf de non-figuratieve olieverfschilderijen van Eelko van Iersel (1976). Het is zijn intentie dat de schilderijen een positieve werking hebben op de omgeving. Ze geven uw huis, bedrijf of presentatieruimte dynamiek en verstilling.

Non-figuratieve olieverfschilderijen

De fantasie van de toeschouwer wordt regelmatig geprikkeld bij het zien van de organische kleurvlakken en composities. Mede daardoor herkent de toeschouwer beelden en krijgen herinneringen vorm. Zo ontstaan er concrete voorstellingen in schilderijen die van origine non-figuratief bedoeld zijn.

Met handen, zonder kwasten

Eelko maakt de schilderijen met zijn handen en gebruikt daarbij geen penselen en kwasten. Verschillende verfsoorten, zand en olieverf vormen zijn schilderspalet, waardoor de huid van het schilderij gelaagd en robuust is. Het materiaalgebruik en de intense kleurcombinaties zorgen voor energieke expressies.

Spaanse titels

De schilderijen hebben alle een Spaanse titel gekregen. Dit komt voort uit zijn liefde voor Andalusië, Latijns-Amerika en de Spaanse taal.

Ronde schilderijen • Tondo Art • Circular paintings

Vanaf 2022 heeft Eelko zijn métier uitgebreid met zijn ronde schilderijen. Deze schilderijen zijn sterk verbindend en hebben hun oorsprong in het Sjamanisme, levenswiel en systemisch werk.

Spirit

Vanuit zijn visie en overtuiging is er ‘altijd en overal’ inspiratie. ‘Het enige wat ik moet doen is openstaan voor de inspiratie die er is. Dat gebeurt wanneer ik de stilte in mezelf ervaar en vanuit spirit creëer’. In zijn schilderijen schijnt het vormloze door de vorm.

De kunstenaar wil de toeschouwer graag uitnodigen om de tijd te nemen om de werken te bekijken. Te snel van het ene naar het andere schilderij kijken is een gemiste kans om het meer op je in te laten werken. Wanneer je langer kijkt kan er ruimte ontstaan voor stilte, onbevangenheid en intimiteit. Kunst is er niet enkel om bekeken te worden, kunst kijkt ons aan en fungeert als een weerspiegeling van jezelf. Er ontstaat een dialoog tussen de toeschouwer en het schilderij.

De foto’s op de website geven een indruk van de schilderijen. De schilderijen zijn in het echt nog krachtiger. Dit komt mede door het robuuste materiaalgebruik en het imposante formaat. Op de website ziet u een compleet overzicht van al de schilderijen van Eelko van Iersel. Reeds verkochte en beschikbare schilderijen uit de peridoe 1999 tot heden. Het digitale portfolio toont een selectie van schilderijen en exposities.

Exposities

Eelko exposeert in verschillende galerieën in binnen- en buitenland, o.a. Galerie T (Middelburg), Galerie Kesk (Workum), Galerie Het Loeg (Muntendam), Galerie De Salon (Amsterdam) en internationale kunstbeurzen, o.a. ART Gent (België), Lille Art fair (Lille, FR), Art & Antique Fair (‘s -Hertogenbosch). Art gallery Timeless heeft de non-figuratieve olieverfschilderijen van Eelko van Iersel geselecteerd voor hun galerie in Marbella. De Timeless Group heeft vestigingen in Spanje (Marbella), USA (Miami), Zweden (Malmo & Tralleborg), Polen (Gdynia & Bialystok). Tevens worden zijn schilderijen permanent getoond in galerie Zeven Zomers.

Kunstenaar Eelko van Iersel woont en werkt in Nijmegen.

Kunstenaar Eelko van Iersel schildert hand geschilderde olieverfschilderijen.