Kunstenaar Nijmegen

eelkovaniersel_nijmegen-kunstEelko van Iersel is kunstschilder. Hij woont en werkt vanaf 1994 in Nijmegen. Deze stad aan de Waal biedt hem de ruimte en rust om zich volledig toe te wijden aan zijn werk als kunstenaar. Nijmegen is mogelijk de oudste stad van het huidige Nederland en vierde in 2005 haar 2000-jarig bestaan. Nijmegen ligt dichtbij de grens met Duitsland. In de directe omgeving van de stad Nijmegen treft men natuurgebieden aan met een grote verscheidenheid aan landschapstypen: langs de Waal en de Maas uiterwaarden met slingerende dijken, plassen en weilanden, glooiende stuwwallen begroeid met gemengde bossen en in de dalen een beekvegetatie, moerassige graslanden, heidevelden en schrale blauwgraslanden. Kunstenaar van Iersel is voornamelijk bekend in Nijmegen en regio. Maar ook buiten de stad en in het buitenland is hij bekend. Tot 2021 zijn er zo’n 350 schilderijen van zijn hand verkocht binnen- en buitenland. “Ik woon en werk ik Nijmegen. Als mens ben ik een wereldburger. Als kunstenaar ben ik van de wereld. De taal die in mijn schilderijen gedeeld wordt is non-verbaal, vrij van religie en vol kracht, warmte en licht”, aldus Eelko van Iersel. Een volledig overzicht van zijn schilderijen vindt u op deze website. De schilderijen van Eelko van Iersel zijn allen uniek en te koop in galerieën en kunstbeurzen in binnen en buitenland. Zo is zijn werk o.a. tentoongesteld in Gent (ART Gent), Lille (ART Lille), Marbella (Timeless Gallery) en ‘s-Hertogenbosch (Art & Antiques Fair). De schilderijen van Eelko van Iersel worden permanent getoond in galerie Zeven Zomers te Nijmegen.

Nijmeegse kunstenaar Eelko van Iersel voor galerie Zeven Zomers (fotograaf Fabian Sinay, 2014)
Nijmeegse kunstenaar Eelko van Iersel voor galerie Zeven Zomers (fotografie Fabian Sinay, 2014)
Nijmeegse kunstenaar Eelko van Iersel loopt voorop bij de mariaprocessie ter ere van de kunst (Virgen del Arte, fotografie Bert Beelen, 2008)
Nijmeegse kunstenaar Eelko van Iersel loopt voorop bij de mariaprocessie ter ere van de kunst (Virgen del Arte, fotografie Bert Beelen, 2008)