Schilderijen

Thuiskomen

De olieverfschilderijen van Eelko van Iersel zijn kleurrijk, abstract en expressief. Het schilderij ontstaat laag-over-laag met olieverf en zand. Met kleuren en materie creëert Eelko een energetisch veld op het doek. Kleuren zijn trillingen, trilling is energie. De schilderijen van Eelko hebben een energetische werking. Ze brengen vreugde, kracht en ruimte. Ze geven uw huis of bedrijfsruimte dynamiek en verstilling. Eelko wordt zich steeds meer bewust van de helende werking van kunst. Zijn schilderijen dragen bij aan ’thuiskomen’ in je huis, maar ook bij ’thuiskomen bij jezelf’. De schilderijen zijn aangenaam, aantrekkelijk, prikkelend, rustgevend, vreugdevol en troostend.

Portfolio

Alle schilderijen -van 1999 tot heden- zijn te zien op de deze website:

• Schilderijen: 2018 tot heden

• Schilderijen: 2011 tot 2017

• Schilderijen: 2005 tot 2010

• Schilderijen: 1999 tot 2004

Olieverfschilderijen

Alle kleuren in zijn schilderijen zijn opgebouwd met olieverf. Olieverf is pasteus en kan dik opgebracht worden op het doek, waardoor er een spannend reliëf ontstaat. Eelko werkt met een goede kwaliteit olieverf, waar hij een schildermedium door heen mengt. De lange droogtijd van de olieverf zorgt ervoor dat hij de tijd neemt om goed te kijken naar het schilderij. “Wanneer ik langer kijk, ontstaat er ruimte voor stilte, onbevangenheid en intimiteit. Kunst is er niet enkel om bekeken te worden, kunst kijkt mij aan en fungeert als een weerspiegeling van mijzelf. Er ontstaat een dialoog tussen mijzelf en het schilderij”, aldus Van Iersel. Het schilderij wordt laag-over-laag opgebouwd. Tijdens het schilderproces werkt Eelko tevens met verdunde olieverfverf, waardoor er prachtige vloeiende bewegingen ontstaan. Hij noemt deze uitwaaierende figuren ‘delta’s’. Door nat in nat te werken lopen de verschillende kleurcombinaties op een spannende wijze door elkaar. De fantasie van de toeschouwer wordt regelmatig geprikkeld bij het zien van de organische kleurvlakken en composities. Mede daardoor herkent de toeschouwer beelden en krijgen herinneringen vorm. Zo ontstaan er concrete voorstellingen in schilderijen die van origine non-figuratief bedoeld zijn.

Met de hand geschilderd

Alle schilderijen van Eelko van Iersel zijn met de hand gemaakt. Hij maakt tijdens het schilderproces geen gebruik van penselen en kwasten. Verschillende verfsoorten, zand en olieverf vormen zijn schilderspalet, waardoor de huid van het schilderij gelaagd en robuust is. Eelko bouwt de onderlagen van het schilderij op met zand en verfsoorten. Hij maakt een mix van zand en verf en laat deze drogen. Deze zandlagen tonen mooie breuklijnen en craquelé, zoals ook aarde scheurt in een droge rivierbedding. Deze robuuste zandlaag toont een aardse ondergrond. Het materiaalgebruik en de intense kleurcombinaties zorgen voor energieke expressies. Dat maakt dat de kunstwerken die Eelko schildert uniek zijn. Het schilderij wordt opgebouwd met verschillende kleurlagen tot het moment dat het af is.

Bezielde abstracties

Liefde, harmonie en een mooi samenspel van kleuren, stralen van het linnen canvas af. De schilderijen activeren een veld voor heling. Het zien van het schilderij heeft een effect op het openen van ‘bewustzijn’. Ze zorgen ervoor dat mensen zich verbonden voelen in hun bewustzijn, een gedeelde ervaring. Sommige schilderijen hebben daarnaast de functie om specifieke helende krachten te activeren. De term ‘bezielde abstractie’ is weliswaar poëtisch. Als we het over de ‘bezielde abstractie’ hebben, dan is het alsof we kijken naar een kunstwerk, wat ons een gevoel geeft of een begrip. Maar ons cerebrale brein kan ‘de ziel’ nooit 100% begrijpen. Daardoor heeft praten over ‘de ziel’ altijd een symbolische kwaliteit. We zijn niet zo afgescheiden als we denken dat we zijn. Energie komt tot leven tijdens het ontstaan-proces van het kunstwerk.

Schilderijen in uw huis of bedrijfsruimte

Bent u op zoek naar een kleurrijk schilderij voor uw lege wand? Bent u op zoek naar meer warmte en kracht in uw woning of bedrijfsruimte? De schilderijen van Eelko van Iersel zijn allen uniek en te koop in galerieën en kunstbeurzen in binnen en buitenland. De schilderijen van Eelko van Iersel worden permanent getoond in galerie Zeven Zomers te Nijmegen. Maak een afspraak of kom langs tijdens openingstijden, zodat u in contact komt met de kunstenaar en hij u kan vertellen over de mogelijkheden. Eelko zal u vertellen over zijn werkwijze, visie en techniek. Ieder schilderij heeft haar eigen verhaal of inspiratiebron. Hij legt u uit hoe het schilderij naar keuze tot leven gekomen is.

Schilderij in opdracht

Tevens is er een mogelijkheid dat Eelko van Iersel een schilderij speciaal voor u maakt. Een non-figuratief olieverfschilderij in opdracht, waarbij het formaat, kleurkeuze en prijs van te voren worden besproken en vastgesteld. Van Iersel probeert daarbij aan te sluiten op de wens en de behoefte van de opdrachtgever én de specifieke sfeer en energie van de ruimte waarin het kunstwerk getoond gaat worden. Twee voorbeelden van schilderijen die vanuit een opdracht zijn ontstaan: Tweeluik ‘los Recursos’ & Schilderij ‘La isla de los sueños’, zodat u een indruk krijgt.

Kunstliefhebbers die interesse hebben in een schilderij van Eelko van Iersel nemen contact op en maken een afspraak. Galeriehouders die interesse hebben om de schilderijen van Eelko van Iersel te presenteren op beurzen en expositielocaties nemen contact op met de kunstenaar om het werk in het echt te aanschouwen en concrete afspraken te maken. Of bekijk op de pagina schilderij kopen alle schilderijen gemaakt door Eelko van Iersel.