Eelko van Iersel geeft kunstworkshop aan 57 deelnemers (RBT-KAN)

eelkovaniersel_ftd_clinic_20091

Op donderdag 5 maart 2009 heeft de jaarlijkse ‘Arnhem-Nijmegen Cool Region Tour’ plaastgevonden. Dit is georganiseerd door het Convention Bureau regio Arnhem Nijmegen (een onderdeel van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen, RBT KAN). Een groep van ongeveer 110 mensen hebben hieraan deelgenomen. Tijdens het programma hebben 57 deelnemers een bezoek gebracht aan het Nijmeegse FiftyTwoDegrees. Na een hartelijk ontvangst door de organisatie van FiftyTwoDegrees is de kunstroute door het gebouw gestart onder leiding van beeldend kunstenaars Eelko van Iersel en Rhea Strik. In het gebouw worden tot en met 12 maart ongeveer 90 kunstwerken van deze kunstenaars tentoongesteld. De architectonische elementen (Mecanoo architecte Francine Houben heeft het ontwerp gemaakt) zijn een prachtige omgeving voor de krachtige en intieme kunstwerken van Eelko en Rhea. De bezoekers hebben tijdens de rondleiding kennis kunnen maken met de kunstenaars, de kunst en de faciliteiten en ruimten die FiftyTwoDegrees te bieden heeft.

WORKSHOP IN FIFTYTWODEGREES
Na de rondleiding werd de groep van 57 deelnemers verdeeld in 5 groepen. 4 groepen kregen ieder een schilderij van 115 x 115 cm en de 5de groep kreeg de taak om de 4 afzonderlijke schilderijen aan elkaar te verbinden. Eelko van Iersel en Rhea Strik stonden voor de uitdaging om deze grote groep tot expressie te laten komen op het doek. Mede door hun inspirerende begeleiding stonden de deelnemers in no-time met schortjes om, penselen in de hand en vol power te schilderen. De deelnemers werden door de kunstenaars uitgenodigd om te schilderen vanuit vrije inspiratie en directe expressie. De uitdaging was om een schilderij te creëren van 230 x 230 cm, weliswaar in een tijdsbestek van 3 kwartier.  Een prachtig schouwspel wat resulteerde in een succesvolle middag: een expressief schilderij en een geweldige ervaring.

SCHENKING VAN HET SCHILDERIJ
’s Avonds werd tijdens het aflsuitende diner in het Openluchtmuseum te Arnhem het schilderij verloot onder de aanwezige zorginstellingen. De gelukkige winares zal het schilderij een plaatsje geven in haar bedrijf.

KUNSTCLINIC IN UW BEDRIJF
Eelko van Iersel geeft kunstclinics aan gezelschappen en bedrijven. Een dergelijke clinic is altijd op aanvraag en wordt in overleg met de opdrachtgever op maat gemaakt. De gelegenheid, het doel en het aantal deelnemers is hierin van belang. Ten aanzien van het doel kan de clinic uiteenlopen van ‘een plezierige activiteit’ tot een meer inhoudelijke teambuilding van een bedrijf. Een aantal voorbeelden: een verjaardagsfeest, een vrijgezellenbijeenkomst, een teambuilding van een bedrijf. Eelko heeft met zijn opleiding als creatief therapeut de nodige ervaring met het werken met groepen. Hij kan de vraag van de opdrachtgever goed vertalen in een geschikt workshopaanbod. Tevens werkt hij samen met trainers, die tijdens een teambuilding dieper in kunnen gaan op de materie. Van Iersel blijft hierin graag kunstenaar, die vanuit vrijheid mag interveniëren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.