Schilderij El Infinito

‘El Infinito’
Eelko van Iersel
Formaat: 190 x 120 cm
Materiaal: Olieverf en zand op doek
Prijs: te koop | Galerie Zeven Zomers

Qué entendemos por el infinito?
Wat verstaan ​​we onder oneindig?

De titel ‘El infinito betekent in de Spaanse taal: ‘Oneindigheid’. Het schilderij is ontstaan vanuit de krachtbronnen, de vier windrichtingen ‘Oost-Zuid-West-Noord’, van het Sjamanistische Medicijnwiel. De verschillende blauwtinten zorgen voor een harmonieus palet. De grondtoon is blauw, wat rust brengt. De nuances zorgen voor een spannende spel van verschillende richtingen en werveling. Het is ontstaan vanuit de connectie met de kosmos, het sterrenstelsel. En vanuit de verbinding met de diepte van de oceanen. Nu het schilderij is voltooid is het een energetische krachtbron die fungeert als een oplaadstation voor de ziel en de geest.

De oorspronkelijke reden voor kunst is het heilige,
Een toegangspoort te zijn tot het heilige,
Als je kunst ziet of ervaart, ervaar je jezelf,
In de kunst zie je jezelf weerspiegeld,
In echte kunst schijnt het vormloze door de vorm.
Niet iedereen hoeft kunst te maken,
Het is veel belangrijker dat jij een kunstwerk wordt,
Je hele leven, je hele wezen wordt doorzichtig zodat het vormloze dat doorheen kan schijnen,
Dat gebeurt als je niet meer geïdentificeerd bent met de vorm,
Het gebeurt als je toegang hebt tot het rijk van de stilte in jezelf,
Dan komt er iets door de vorm naar buiten dat niet de vorm is.
FINDHORN RETRAITE ECKART TOLLE

Eelko van Iersel creëert, sinds 1999, non-figuratieve olieverfschilderijen op doek. Ieder schilderij wordt opgebouwd met een aantal onderlagen van zand en verschillende verfsoorten. Daardoor is de huid robuust en op sommige plaatsen gescheurd -zoals de aarde breekt in een droge rivierbedding-. Eelko werkt met een laag over laag techniek met olieverf om een kleurrijk organisch veld te creëren. Een veld waarin de grote ruimte zichtbaar wordt en waarbij de trillingen van de kleuren energie mogen brengen, waardoor het schilderij een positieve uitwerking heeft op haar omgeving en troost mag bieden waar nodig. De kunstenaar sluit zich, gedurende het schilderproces, aan op de onuitputtelijke bron van inspiratie.

Kleuren zijn trillingen, trilling is energie, mijn schilderijen hebben een energetische werking. Ze brengen vreugde, kracht, ruimte en ‘healing’. Ze geven uw huis of bedrijf dynamiek en verstilling” EELKO VAN IERSEL

Het olieverfschilderij prikkelt de fantasie van de toeschouwer. Daardoor herkent de toeschouwer beelden en krijgen herinneringen vorm. Zo ontstaan er concrete voorstellingen in schilderijen die van origine non-figuratief bedoeld zijn.

Via deze link vindt u een volledig overzicht van de schilderijenGalerie Zeven Zomers in Nijmegen toont permanent de olieverfschilderijen van Eelko van Iersel.