Phoenix opleidingen koopt schilderijen van Eelko van Iersel

eelkovaniersel_phoenix
Wibe Veenbaas en Jannie Veenbaas-Oomkes zijn zo enthousiast over mijn schilderijen dat ze er twee hebben aangeschaft voor hun Phoenix Opleidingen, locatie Nieuwegracht 16 te Utrecht.

Erg mooi om te zien, dat mijn schilderijen gezien en gewaardeerd worden, zoals ik ze bedoeld heb. “Het is mijn intentie dat de schilderijen kracht, licht en warmte brengen. De non-figuratieve voorstellingen staan op zichzelf en zijn van zichzelf‘. Wanneer ik het schilderij bekijkt fungeert het als een spiegel voor de ziel. Een spiegel, waarin ik mijzelf mag beleven én voelen, precies zoals het nu is…Het is helemaal perfect zoals het nu is. Met alles ben ik volledig, een heel mens, ik ben Spirit. Niets hoeft weg of anders. Het enige wat het schilderij doet is het bieden van iets meer draagvlak. Dat wat is wordt gedragen. Ik word gedragen”. Het is mijn intentie om dit te bewerkstelligen voor iedere individuele toeschouwer.

Na het ophangen van de schilderijen heb ik mee gelunched en daarna nog met Wibe gesproken over de ziel en materie. Ik voel mijn welkom bij deze mensen én gewaardeerd en…ik heb het gevoel dat hier nog iets te gebeuren staat!

In ieder geval voor nu; erg inspirerend, uitdagend en superleuk dat twee mooie doeken op een liefdevolle plek hangen. De schilderijen stralen prachtig. Genieten!

Vuurvogel

Phoenix Opleidingen is een vrijplaats; een plek voor iedereen die bereid is naar zichzelf te kijken, echt contact wil maken en de eigen potentie voluit wil leren leven. Een plek voor wie vastloopt in het leven en weer in beweging wil komen, maar ook voor wie verlangt naar duurzame groei en zich persoonlijk of professioneel verder wil ontwikkelen. Ruim tien jaar lang geeft Phoenix Opleidingen zijn eigen blad uit, de Vuurvogel. Boordevol artikelen over het gedachtegoed van Phoenix. In “Vuurvogel 15” is het thema “Landen van herkomst” met daarin een artikel over de twee schilderijen die Phoenix heeft aangeschaft van kunstenaar Eelko van Iersel. Met daarin o.a. zijn visie, inspiratie en gedachtegoed.

Speech door Wibe Veenbaas

Tijdens het 10 jarig bestaan van galerie Zeven Zomers gaf Wibe Veenbaas een mooie toespraak cadeau waarin hij zijn waardering uitsprak over de schilderkunst van Eelko van Iersel.