Schilderij Imagina

eelkovaniersel_imagina_210x60

‘Imagina, que no hay cielo’
Eelko van Iersel
Formaat: 200 x 60 cm
Materiaal: Olieverf en zand op doek
Prijs: verkocht

Imagine there’s no heaven, It’s easy if you try, No hell below us, Above us only sky, Imagine all the people, Living for today…’
Het prachtige lied van John Lennon is een inspiratiebron geweest voor kunstenaar Eelko van Iersel om dit schilderij te maken in blauw-paars en lichte tinten. Het non-figuratieve schilderij is gemaakt op een landscape formaat, wat een wijdse blik geeft en een panorama. Het schilderij is opgebouwd met olieverf en zand. De diepe blauwkleur en de doorschijnende ‘zonnestralen’ suggereren dat er tussen de wolken licht schijnt op de aarde. Of is het een onderwaterwereld, waar het licht van de zon breekt in de golven? Eelko schildert met zijn handen, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van kwasten of penselen. De fantasie van de toeschouwer wordt geprikkeld bij het zien van de organische kleurvlakken en composities. Mede daardoor herkent de toeschouwer beelden en krijgen herinneringen vorm. Zo ontstaan er concrete voorstellingen in schilderijen die van origine non-figuratief bedoeld zijn.

Grateful
De combinatie met ‘Grateful‘ (bronzen sculptuur) van Rieke van der Stoep is verbluffend mooi. Rieke voelt zich zeer verbonden met de aarde en het universum. Ze vind het fantastisch om daar deel van te mogen uitmaken. Zij ziet het leven als een grote ontdekkingsreis, waarin we met z’n allen onderweg zijn in een constante voortgaande beweging van bewustzijns energie. Rieke zegt: “Er is een natuurlijke drang dat alles wat leeft en elkaar raakt in beweging (trilling) brengt. Het is een constant voortgaande, oneindige energievorm. Alles is energie. Dus ook onze gedachten en onze manier van beleven.”

De olieverfschilderijen van Eelko van Iersel en de bronzen beelden van Rieke van der Stoep sluiten erg mooi op elkaar aan. Ze komen beide voort uit een universele inspiratiebron, die het aardse en het spirituele leven met elkaar integreren. Beide kunstenaars hebben een eigen taal ontwikkelt die krachtig is en de verschillende werelden bij elkaar brengt. De bronzen figuren van Rieke brengen een ‘menselijke maat’ in de sferische schilderijen van Eelko. Daarmee kan de toeschouwer zich nog meer verbinden en zijn deze twee kunstuitingen uitermate versterkend over en weer.

'Imagina', stel je voor...fantaseer maar...!

‘Imagina’, stel je voor…fantaseer maar…!

Mooie combinatie: het schilderij 'Imagina' van Eelko van Iersel en het bronzen beeld 'Grateful' van Rieke van der Stoep

Mooie combinatie: het schilderij ‘Imagina’ van Eelko van Iersel en het bronzen beeld ‘Grateful’ van Rieke van der Stoep