Kunst

De schilderijen van kunstenaar Eelko van Iersel zijn met de hand geschilderd met olieverf, verfsoorten en zand op schilderslinnen.

Liefde, harmonie en een mooi samenspel van kleuren, stralen van het linnen canvas af. De schilderijen activeren een veld voor heling. Het zien van het schilderij heeft een effect op het openen van ‘bewustzijn’. Ze zorgen ervoor dat mensen zich verbonden voelen in hun bewustzijn, een gedeelde ervaring. Sommige schilderijen hebben daarnaast de functie om specifieke helende krachten te activeren. De term ‘bezielde abstractie’ is weliswaar poëtisch. Als we het over de ziel hebben, dan is het alsof we kijken naar een kunstwerk, wat ons een gevoel geeft of een begrip. Maar ons cerebrale brein kan ‘de ziel’ nooit 100% begrijpen. Daardoor heeft praten over de ziel altijd een symbolisch kwaliteit. We zijn niet zo afgescheiden als we denken dat we zijn. Energie komt tot leven als er een kunstwerk wordt gecreëerd.

Kunst met de hand geschilderd

Alle kunst schilderijen van Eelko van Iersel zijn met de hand geschilderd. Hij maakt tijdens het schilderproces geen gebruik van penselen en kwasten. Verschillende verfsoorten, zand en olieverf vormen zijn schilderspalet, waardoor de huid van het schilderij gelaagd en robuust is. Eelko bouwt de onderlagen van het schilderij op met zand en verfsoorten. Hij maakt een mix van zand en verf en laat deze drogen. Deze zandlagen tonen mooie breuklijnen en craquelé, zoals ook aarde scheurt in een droge rivierbedding. Deze robuuste zandlaag toont een aardse ondergrond. Een mooie basis voor ‘hemelse expressies’. Het materiaalgebruik en de intense kleurcombinaties zorgen voor energieke expressies. Dat maakt dat de kunstwerken die Eelko schildert uniek zijn. Ze ontstaan met een laag-over-laag techniek. Het kunstschilderij wordt opgebouwd met verschillende kleurlagen tot het moment dat het af is.